Mainos
Mainos

Voiko pakastekalasta valmistaa juhlavaa keittoa? Kyllä vain, kokeile tätä reseptiä! Käytä valkeaa, kiinteää kalaa – koljaa tai turskaa. Sulata kala osittain ja paloittele hienoiksi kuutioiksi.

Neljälle

  • 400 g pakastekalaa
  • 400 g jättikatkarapuja kuorineen
  • 8 tuoretta sinisimpukkaa kuorineen
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 5 perunaa
  • 1 ¼ l kalalientä
  • 1 tl timjamia
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ g sahramia
  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kokeile, että kaikki simpukat ovat elossa kopauttamalla niitä leikkuulautaan. Jos simpukat eivät sulkeudu, heitä ne pois. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Säästä katkarapujen kuoret. Paista katkaravut öljyssä ja laita sivuun. Paista sitten katkaravun kuoret ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Lisää simpukat ja keitä kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet (jos jokin niistä ei avaudu, heitä se pois). Ota simpukat padasta ja pidä ne lämpiminä. Siivilöi liemi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista fenkoli ja suikaloi ohuesti. Kuori porkkana ja paloittele ohuiksi tangoiksi. Kuori ja kuutioi peruna pieniksi paloiksi. Paista sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää fenkoli, porkkana ja peruna. Paista vielä muutama minuutti, lisää sitten kalaliemi ja simpukoiden keittoliemi. Leikkaa tomaatit paloiksi suoraan purkissa ja kaada ne mukaan kattilaan. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla, anna kiehua 15 minuuttia.

3. Kuutioi kalat kauniisti ja lisää ne, sahrami sekä viini keittoon, keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes kala on läpikypsää. Lisää silloin katkaravut ja simpukat. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme