Mainos
Mainos

Kokeile valmistaa kalaa afrikkalaiseen tapaan! Tämän reseptin kotimaassa Tansaniassa kookosmaitoa käytetään sekä liha- että kalaruokiin. Voimakkaan makuisen kalaruoan voit valmistaa mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta, kuten lohesta, hauesta tai turskasta.

4 annosta

  • 1 kokonainen lohifilee, noin 750 g
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punaista chilipalkoa
  • 1 rkl currya
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada puolet ruokaöljystä uuninkestävälle vadille. Pane lohifilee vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keksitasossa 20-25 minuuttia.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalot pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu ruokaöljy padassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutti. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä kastiketta 8-10 minuuttia ilman kantta, kunnes se sakenee.

3. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kalan ympärille. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme