Mainos
Mainos

Käytä tuoretta tai pakastettua kalaa. Myös muu valkea kala kuin turska sopii hyvin.

Kahdelle

  • 250 g turskafileetä
  • suolaa
  • 1 pkt pakastettua parsakaalia
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl simpukkalientä + maitoa
  • 3 rkl kevyttä juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kevyesti voideltuun uunivuokaan ja suolaa kevyesti. Peitä kala leivinpaperilla ja laita vuoka uunin keskitasolle 5 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja säästä mahdollinen liemi.

2. Ryöppää parsakaali kevyesti suolatussa vedessä. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää neste ja mausta. Lisää mahdollinen kalan paistoliemi ja keitä 5 minuuttia.

3. Kaada kastike kalan päälle. Asettele simpukoita ja parsakaalia ympärille ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi kypsäksi uunissa n. 15 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme