Mainos
Mainos

Myös bulgurista eli vehnäsuurimoista voi tehdä risottoa. Tällä kertaa tarjoilemme sen kanssa kalasta tehtyjä grillivartaita.

Neljälle

  • 250 g lohta
  • 250 g kuhaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Bulgur-risotto

  • 4 dl bulguria (vehnäsuurimoita)
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl purjosilppua
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ punainen paprika

Tarjoiluun

  • pestoa

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat kuutioiksi ja pujota ne grillivartaisiin. Penslaa öljyllä ja mausta suolalla sekä sitruunapippurilla, sirottele lopuksi seesaminsiemenet päälle. Grillaa uunissa, pannussa tai grillissä vartaita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

2. Perkaa ja suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota niitä öljyssä kasarissa ja lisää bulgur, kuullota hetki käännellen. Kaada päälle kanalientä vähän kerrallaan, anna kiehua ja sekoittele, kunnes risotto on sopivan paksuista. Siihen menee n. 20 minuuttia. Tarjoile heti vastagrillattujen kalavartaiden ja peston kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme