Mainos
Mainos

Valmista kesän juhliin herkullinen kana-sataysalaatti. Annos sopii nautittavaksi hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin.

Ainekset

  • 4 hunajamarinoitua broilerin rintafileetä
  • (12 varrastikkua)
  • 150 g munanuudeleita
  • 100 g kurkkua
  • 1 paprika
  • 30 g ituja

Marinadi

  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pieni punainen chili
  • 1 dl tuoretta korianteria

Satay-kastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 dl soijaa
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Tee marinadi. Hienonna chili sekä korianteri ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tee lisäksi satay-kastike. Hienonna sipuli, valkosipuli, chilipalko sekä kuorittu inkivääri. Kuullota niitä pannulla öljyn kanssa ja lisää joukkoon myös juustokumina sekä fariinisokeri. Jäähdytä seos ja kaada tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen myös pähkinät, kookosmaito, soija sekä limetin mehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Leikkaa broilerinfileestä neljä pitkää siivua ja pujota ne varrastikkuihin.

Paista pannulla tai grillissä mehukkaan kypsiksi ja nosta lautaselle. Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä ne nopeasti. Leikkaa kurkku sekä paprika kuutioiksi ja marinoi ne itujen kanssa noin 15 minuuttia marinadiliemessä.

Sekoita nuudelit ja marinoituneet kasvikset keskenään ja nosta tarjoilulautaselle. Tarjoile lisäksi satay-kastiketta.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 510 kcal

Proteiinia 36g (28 E%)

Hiilihydraatteja 26g (20 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 29g (51 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (21% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 4,2g

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme