Mainos
Mainos

Kreikka on juuri nyt koko Euroopan keskusteluaiheena, mutta ei pidä unohtaa Kreikan positiivisia puolia eli matkailua ja niin monen suomalaisen rakastamaa kreikkalaista ruokaa. MTV3 Huomenta Suomen keittiössä Jenni Höijerin vieraana tänään keittiömestari, ravintolakoulu Perhon lehtori Akis Staboulis, mies myös monen nykyisen suomalaisen huippukokin koulutuksen takana.

Ainekset

  • 1 maissikana tai kokonainen jyväbroileri
  • (Voit myös korvata 2:lla rintaleikkeellä ja 2:lla koipireidellä)
  • 0,5 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 shalottisipulia
  • 3-4 uutta porkkanaa
  • 400 g uutta perunaa
  • 1 kg tuoreita herneitä tai 400 g kuorittuja herneitä
  • 5 kypsää tomaattia (n. 400 g)
  • 1 tl tomaattipyreetä)
  • 2 dl kanalientä
  • tilliä ja lehtipersiljaa
  • hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Paloittele broileri. Irrota koivet ja leikkaa kahteen osaan, leikkaa samalla rinnat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Esivalmista vihannekset: raaputa perunat ja halkaise, säilytä vedessä. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori herneet.

Poista tomaateista kannat ja paloittele tai soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna oliiviöljy laakeassa kattilassa ja ruskista broileri kauttaaltaan. Nosta lautaselle odottamaan.

Kuullota kattilassa sipuli ja perunat. Lisää porkkanapalat ja kuullota. Lisää tomaattipyree ja sekoita vielä hetki. Asettele broilerin palat kattilaan. Lisää lopuksi soseutetut/kuutioidut tomaatit sekä kanaliemi ja hauduta matalassa lämmössä kannen alla.

Kun perunat alkavat kypsyä, lisää herneet ja hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hauduta vielä 10-15 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsyneet. Tarkista maku ja perunoiden kypsyys la tarjoa hyvän leivän kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme