Mainos
Mainos

Kananmunat Florentine voidaan tarjoilla alkuruokana tai lounaana. Jotkut haluavat syödä niitä aamiaiseksi, jolloin resepti riittää kahdeksalle. Tarjoiluidea: Asettele pinaattia ja munia paahdetulle leivälle.

Neljälle

  • 600 g tuoretta pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa, pippuria
  • halutessasi, hieman jauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 50-75 g parmesaaniraastetta tai grevé-juustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 8 kananmunaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 l vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Puhdista ja huuhdo pinaatti. Paista hienonnettu sipuli voinokareessa. Ryöppää pinaatti runsaassa, kiehuvassa vedessä. Puristele ylimääräinen vesi pinaatista pois ja lisää pinaatti sipulikattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla.

2. Juustokastike: Paista voita ja jauhoja, lisää maito samalla sekoittaen ja anna kiehua samalla sekoittaen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää keltuainen kerrallaan, sitten juusto ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Hyydytetyt kananmunat: Keitä etikka ja vesi syvässä kattilassa. Alenna lämpöä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja valuta varovaisesti hiljalleen poreilevaan veteen. Anna poreilla n. 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla ja laita kulhoon, jossa on kylmää, kevyesti suolattua vettä.

4. Jaa pinaatti uuninkestäviin annosvuokiin. Laita päälle kananmunat ja kaada päälle juustokastiketta. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes juusto kuplii ja on kullanväristä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme