Mainos
Mainos

Tämä on sovellus kuuluisasta ruokalajista, jota tarjoiltiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen. Kokki poimi esiin ne ainekset, joita löysi – alkuperäisreseptiin kuuluu friteerattua kananmunaa, ravunpyrstöjä ja leipäkrutonkeja.

Kahdelle

  • 2 isoa kanankoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä
  • soijaa
  • rosmariinia ja timjamia
  • 10 kuorittua pikkusipulia
  • n. 200 g herkkusieniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne tilkassa rapsiöljyä. Laita kanat pataan, kaada päälle hieman soijaa ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

2. Ruskista sipulit ja sienet ja lisää ne pataan. Murusta päälle liemikuutio. Sekoita tomaattipyree, sitruunamehu ja vesi ja kaada pataan.

3. Keitä kanankoivet kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla, n. 25 minuuttia.

4. Tarjoile perunoiden, riisin tai nuudeleiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme