Mainos
Mainos

25.2.2015: Kokeile Olga Temosen reseptiä. Resepti kirjasta Olgan pullakirja (Tammi, 2015).

Täysjyväpullataikina

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 1 pala (50g) tuorehiivaa
  • 2 dl sokeria tai hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g pehmeää voita tai margariinia
  • 12-13 dl täysjyväspeltti- tai vehnäjauhoja

Täyte

  • 100g sulatettua voita
  • 4 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna

Kuorrute

  • 2 rkl vettä
  • 2,5-3 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl pehmeää voita tai margariinia

Valmistusohje

Pullataikina:

Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi tai maito, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan ja vatkaa samalla napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.

Vaivaa pehmeä voi tai margariini taikinaan vuorotellen loppujen jauhojen kanssa, Vaivaa taikina huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Malttia, täysjyvätaikina nousee tavallista pullataikinaa hitaammin.

Täyte ja kuorrute:

Sulata täytettä varten voi ja sekoita siihen muut ainekset.

Kauli taikinasta yksi iso ja pitkä vajaan sentin paksuinen levy. Levitä levyn päälle tasaisesti täyte. Rullaa levy. Leikkaa paloiksi.

Nosta kiekot uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle liina. Anna nousta 20 minuutin ajan. Pullia ei tarvitse voidella.

Paista pullia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) 12 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Anna pullien jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute. Sekoita kulhossa vesi, tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Sekoita notkeaksi mutta napakan tuntuiseksi seokseksi ja lisää tarvittaessa vielä tomusokeria.

Pursota kuorrute tai levitä se veitsellä jäähtyneiden pullien päälle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme