Mainos
Mainos

Karamellivanukas eli crème caramel on yksi rakastetuimmista jälkiruoista. Olennaista tässä klassikossa on riittävän paksu karamellikuorrutus ja aito vaniljan maku. Vanukasta paistetaan vesihauteessa vain niin kauan, että se juuri ja juuri hyytyy.

4 annosta

  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri puhtaalla, kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Lisää vesi ja keitä seos ruskeaksi karamellikuorrutukseksi. Kaada kuorrutus uuninkestävään keraamiseen vuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että kuorrutus leviää tasaisesti reunoille. Lämmitä kuorrutus, jos se ehtii jäähtyä työstämisen aikana.

2. Kiehauta kerma, maista ja vaniljatanko. Ota kattila levyltä ja poista vaniljatanko. Vatkaa munat ja munankeltuainen ja lisää kermamaito munavaahtoon kokoajan vatkaten.

3. Kaada taikina vuokaan, johon olet levittänyt karamellikuorrutuksen, ja paista vanukasta uunissa 30-40 minuuttia vesihauteessa, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoka. Irrota vanukkaan reunat vuoasta terävällä veitsellä juuri ennen kumoamista.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme