Mainos
Mainos

Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.

Ainekset (n.30 kpl)

  • 1 kg tasakokoisia uusia perunoita

Täyte 1

  • (15 kpl)
  • 1/2 prk kapriksia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 3/4 dl pinjansiemeniä
  • 1/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 tl (oliivi)öljyä
  • 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Täyte 2

  • (15 kpl)
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl mätitahnaa
  • pieni ripaus rouhittua anista

Pinnalle

  • 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna

Valmistusohje

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.

Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.

Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme