Mainos
Mainos

Maailman maukkain hedelmäpiiras löytyy edelleen Nora Ephronin kirjasta Heartburn, joka joillekin kielille on käännetty nimekkeellä ”Tie miehen sydämestä”. Hän leipoo piiraansa persikasta, mutta sen voi myös valmistaa nektariineista tai luumuista.

Neljälle

  • 3 ¼ dl jauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 115 g voita
  • 2 rkl ranskankermaa

Täyte

  • 3-4 persikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl jauhoja
  • ¼ dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Nypi piirastaikinan ainekset yhteen tai sekoita monitoimikoneessa niin että siitä juuri ja juuri muodostuu pallo.

2. Painele taikina piirasvuokaan ja laita kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.

3. Viipaloi sillä aikaa hedelmät ohuiksi lohkoiksi. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa muut ainekset sileäksi kastikkeeksi.

4. Laita hedelmäpalat kauniisti vuokaan ja kaada seos päälle.

5. Paista uunissa 35 minuuttia, alumiinifoliolla peitettynä. Paista sitten vielä 10 minuuttia ilman foliota. Tarjoile haaleana jäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme