Mainos
Mainos

Jos haluat kokeilla kevyesti savustettua joulukinkkua, kinkku kannattaa tilata kaupasta hyvissä ajoin.

1 joulukinkkuun

  • 3-4 kg tuoresuolattua tai kevyesti savustettua joulukinkkua
  • vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • parikymmentä kokonaista maustepippuria
  • muutama kokonainen neilikka
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli

Kuorrutus

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl joulusinappia
  • korppujauhoja
  • kokonaisia mausteneilikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistä kinkkuun paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja lisää vettä niin että kinkku peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.

2. Lisää mausteet ja sipuli. Alenna lämpöä ja hauduta kinkkua kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.

3. Anna valmiin kinkun jäähtyä hieman ja poista sitten kamara.

4. Sekoita muna ja sinappi ja levitä seos kinkun kamarapuolelle. Sihtaa päälle korppujauhoja ja laita kinkku uuniin 10-15 minuutiksi niin että pinta saa hieman väriä. Paina kinkkuun neilikoita koristeeksi sen jäähdyttyä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme