Mainos
Mainos

Jäävuorisalaatti syödään usein sellaisenaan, ilman valmistusta. Kokeile keittää salaatti – se maistuu hieman parsalta. Rapeaksi paistetun pekonin kanssa siitä tulee raikas ja hieno ruoka, kun olet sopivan nälkäinen. Valuta salaattilohkot kunnolla ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 2 isoa kerää jäävuorisalaattia
  • 200 g viipaloitua pekonia
  • 100 g voita
  • 1 ½ l vettä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista salaatinkerät ja jaa kumpikin kerä 4 osaan. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi keskilämpöisellä pannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Sulata voi.

2. Kuumenna vesi, suola ja hieman voita kiehuvaksi. Laita salaatit kiehuvaan veteen ja keitä n. 3 minuuttia.

3. Nosta salaatit kattilasta reikäkauhalla, valuta ja asettele lämpimille lautasille. Ripottele päälle rapeaa pekonia, tarjoile lämpimän voisulan kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme