Mainos
Mainos

Valvo silakoita tarkoin ja muista, että ne jatkavat kypsymistä kuumassa liemessä. Keitetyt silakat sopivat hyvin joulupöytään.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Keittoliemi

  • 5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
  • ½ dl etikkaa
  • 1 pieni porkkana
  • ¼ purjo

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja viipaloi se ohuesti. Huuhdo, puhdista ja viipaloi purjo. Kuumenna vesi, sokeri, pippurit ja etikka kiehuvaksi. Lisää porkkana ja purjo. Anna kiehua n. 5 minuuttia.

2. Hienonna tilli. Leikkaa silakkafileistä selkäevät ja laita ne lihapuoli ylöspäin isolle leikkuulaudalle. Suolaa kevyesti ja ripottele päälle tilliä. Kääri silakat rullalle nahka ulospäin ja laita ne tiiviisti yhteen uuteen kattilaan.

3. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Ota liedeltä. Anna silakkakääryleiden jäähtyä liemessään.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme