Mainos
Mainos

Tämän ohjeen mukaisesti keität simpukat klassiseen tapaan.

Neljälle-kuudelle

  • 15-20 tuoretta simpukkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • voita tai öljyä
  • hiukan valkoviiniä tai kalalientä
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat tarkoin. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.

2. Kuullota valkosipuli- ja sipulisilppua voissa tai öljyssä. Kaada simpukat joukkoon ja paista niitä muutama minuutti. Kaada joukkoon joko pullonpohjallinen valkoviiniä tai vähän kalalientä. Sulje kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia, tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan runsaasti persiljasilppua ja tarjoile simpukat höyryävän kuumina syviltä lautasilta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme