Mainos
Mainos

Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.

10 annosta

  • 4 munaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
  • 4 dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa

Kuorrute

  • 200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon rypsiöljy.

Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.

Mittaa vielä joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot