Mainos
Mainos

Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.

10 annosta

  • 4 munaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
  • 4 dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa

Kuorrute

  • 200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon rypsiöljy.

Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.

Mittaa vielä joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme