Mainos
Mainos

Tässä tortussa on paljon kesän makua. Se sopii erityisen hyvin tehtäväksi kesämökillä tai veneessä, jossa ei ole uunia. Pari tuntia jääkaapissa on kaikki mitä vaaditaan. Talvellahan tätä on tehtävä kesän kaipauksen helpottamiseksi.

12 palaa

Pohja

  • 250 g digestiivikeksejä
  • 100 g voita

Täyte

  • 8 dl vadelmia
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun

  • 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 20 vadelmaa

Lisäksi

  • Irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Anna voin olla huoneenlämmössä pehmenemässä. Murskaa keksit ja sekoita keksinmurut voihin. Jos sinulla on tehosekoitin tai monitoimikone käytettävissä, sillä työ käy näppärästi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan. Pane liivatteet likoamaan veteen ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä.

2. Soseuta ja sekoita keskenään vadelmat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sulatetut liivatteet vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Kääntele sitten valkuais- ja kermavaahto vadelmaseokseen. Sulata viinimarjahyytelö miedolla lämmöllä.

3. Kaada vadelma-valkuais-kermaseos vuokaan ja lusikoi päälle sulanutta viinimarjahyytelöä. Painele päälle vadelmia koristeeksi ja pane torttu pariksi tunniksi jääkaappiin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme