Mainos
Mainos

Kevyesti graavatut lohimedaljongit

Lohifilee on kuin kaksi eri palaa, ohuempi ja paksumpi. Jos leikkaat niistä pieniä, hienoja medaljonkeja, saat kauniin alkupalan.

Neljälle

  • 350 g lohifileetä, keskiosaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl voita

Sinappikastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl pikkelssiä
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee pituussuuntaan kahteen osaan. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja valkopippuria. Laita muovipussissa jääkaappiin yön yli.

2. Sinappikastike: Vatkaa sinappi oliiviöljyyn. Hienonna pikkelssi tai soseuta se tehosekoittimessa, lisää öljyyn. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa lohi soijalla joka puolelta. Paista se voissa keskilämmöllä – ohuempi osa tarvitsee 1-2 minuuttia molemmin puolin, paksumpi 3-4 minuuttia molemmin puolin. Anna lohen jäähtyä ja viipaloi se viistoiksi siivuiksi. Asettele siivut lautasille, koristele vihanneksin ja lusikoi päälle kastiketta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme