Mainos
Mainos

Jos haluat nauttia kevyemmistä vohveleista, jätä kermavaahto väliin ja syö vohvelit pelkän hillon kera. Kevyt hillo syntyy sekoittamalla 2 banaania, 4 dl pakastemarjoja ja 4 rkl tomusokeria sileäksi tehosekoittimessa. Nämä vohvelit pysyvät rapeina myös jäähdyttyään.

10 vohveliin

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g tuorehiivaa (2 tl)

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää jauhot, vähän kerrallaan, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

2. Lisää jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta, voitele se voilla ja paista vohveli, n. ¾ dl taikinaa riittää yhteen vohveliin. Paista sitten loput vohvelit, vohvelirautaa ei enää tarvitse voidella uudemman kerran.

3. Tarjoile vohvelit hillon kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme