Mainos
Mainos

Janssoninkiusauksestakin voi tehdä kevyen! Vaihda kermamaito kulutusmaitoon tai tavalliseen kevytmaitoon (lisää silloin kuitenkin muutama ruokalusikallinen kermaa). Lisää makua ruokaan saat tillistä. Älä käytä suuria määriä voita, valele vain ylimmät perunasuikaleet pienellä määrällä voisulaa.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 3 keltasipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 prk (pientä) anjovisfileitä, n. 25 fileetä
  • 2 ½ dl kulutusmaitoa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • 1 rkl anjovislientä
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi sipuli ohuesti ja suikaloi perunat pieniksi. Hienonna tilli karkeasti.

2. Lado voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, tilliä, valkopippuria ja anjovisfileitä. Kaada päälle maito ja anjovisliemi. Penslaa päällimmäiset perunasuikaleet voisulalla.

3. Ripottele päälle korppujauhoja. Gratinoi uunissa 45 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme