Mainos
Mainos

Leikkaa torttu paloiksi ja nauti heti. 8 annosta.

HILLOKE

  • 3 kpl omenaa (ulkomaisia)
  • 1 rkl vesijohtovettä
  • 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
  • 1 tl kanelia

TORTTU

  • 4 kpl kananmunia
  • 100 g tuorejuustoa, rasvaa 13 g
  • 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
  • 0.5 kpl sitruunaa
  • 0.5 dl Pellavainen pellavansiemenrouhe

TÄYTE

  • 100 g Kevytvispiä 23%
  • 250 g maitorahkaa <0.5 % rasvaa

Valmistusohje

Valmista ensin hilloke: Kuori ja kuutioi omenat hyvin pieneksi kattilaan. Lisää vesi, hermesetas ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omena pehmenee ja hilloutuu hieman. Jäähdytä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipellille, voitele kevyesti öljyllä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset, MAUSTAMATON tuorejuusto ja Hermesetas vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon 1/2 sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele keltuais-tuorejuustovaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperille, kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes torttu on kypsä ja saanut väriä.

Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut pellavansiemenrouhetta. Poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä maitorahkaan.

Levitä torttulevylle ensin hilloketta, tämän jälkeen rahkavaahtoa. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Leikkaa paloiksi ja nauti heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme