Mainos
Mainos

Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.

Kymmenelle

  • 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 6 mustapippuria, murskattuina
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 cl konjakkia
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 25 oliiveja pimentotäytteellä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.

3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.

5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme