Mainos
Mainos

Itse tehty sima kruunaa vapun. Kokeile vappusimaa, joka saa makua mustaherukoista! Simaresepti: Dansukker.

Ainekset

  • 400 g mustaherukoita, pakaste
  • 500 g Luomuruokosokeria (Dansukker)
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Valmistusohje

Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme