Mainos
Mainos

Nämä uunilihapiirakat maistuvat vähintäänkin yhtä hyviltä kuin uppopaistetut versiot! Resepti on Kotiruokaa Kirsin tapaan -bloggaaja Kirsi Paukkosen käsialaa.

Riittoisuus 18-20 kpl

    Taikina

    • 5 dl täysmaitoa
    • vajaa 0,5 dl sokeria
    • 1 tl suolaa
    • 2 pss kuivahiivaa
    • 13 dl vehnäjauhoja
    • 100 g voisulaa

    Täyte

    • 500 g jauhelihaa
    • 2 sipulia
    • 2-3 dl kypsää puuroriisiä
    • (keitettyä kananmunaa hakkeena täytteen joukkoon mikäli haluaa)
    • suolaa
    • mustapippuria
    • jauhelihamaustetta
    • paprikajauhetta

    Lisäksi

    • 1 kananmuna reunojen sulkemiseen
    • Paistamisen jälkeen noin 150 g voisulaa lihisten voiteluun

    Valmistusohje

    Kirsin vinkki: Tästä määrästä kannattaa tehdä 18 lihapiirakkaa, jotta niistä tulee mahdollisimman saman kokoisia. Lihiksiä paistetaa 6 kappaletta per pellillinen. 

    Kuvalliset ohjeet löydät Kirsin blogista.

    Ohjeet: 

    1. Keitä riisi kypsäksi.  Tee sitten taikina: Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

    2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla. Mausta jauheliha. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

    3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä viiteen osaan (yhteensä 18-20 taikinapalloa).

    4. Kauli taikinapallot soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi läkkäröiksi. Lisää toiselle puolelle reipas ruokalusikallinen täytettä, sen jälkeen voitele kananmunalla reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni. Tee näin joka palalla. 

    5. Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät. Tarjoile esim lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

    VINKKI! Tästä määrästä tulee 3 uunipellillistä. Aina yhden pellillisen ollessa paistumassa, laita toinen pellillinen hellan päälle, kohoavat siinä näpsäkästi hukkalämmön avulla vielä lisää. Voit käyttää myös grahamjauhoja tai vehnäjauhojen kanssa osan ruisjauhoa. Täysjyväkin käy.

    Lihapiirakat kestävät hyvin pakastusta. Ne voi pakastaa annospusseihin ja sulatella aina, kun mieli tekee!

    Palautelomake

    ruusuja
    risuja
    kysymys
    ehdotus

    *

    Kiitos palautteestasi!

    Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

    Palautteen jättäminen ei onnistunut

    Yritä hetken päästä uudelleen.

    MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

    Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot