Mainos
Mainos

Klassinen suklaatorttu sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sitä voi tarjota niin jälkiruokana, kahvin kera kuin noutopöydässä.

12 palaa

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa ja margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään huolellisesti. Sekoita varovasti jäähtynyt suklaamassa munaseokseen ja sitten yhtä varoen jauheseos niin, että muodostuu tasainen taikina. Jos sekoitat liian voimakkaasti, taikina lässähtää.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Kakku saa olla keskeltä hieman taikinamainen. Anna kakun levätä vuoassa, kunnes se on kokonaan jäähtynyt.

3. Sulata suklaa, anna jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute kakun päälle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme