Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita.

Ainekset (15-20 kpl)

    Kuoritaikina

    • Kylmää vettä 200 g
    • Ruisjauhoja 260 g
    • Vehnäjauhoja 40 g
    • Rypsiöljy 30 g
    • Suolaa n. 1tl

    Riisipuuro

    • Vettä 180 g
    • Puuroriisiä 130 g
    • Täysmaitoa 550 g
    • Suolaa reilu 1 tl
    • Voi 45 g
    • Voiteluun: Sulatettua voita

    Valmistusohje

    Valmista riisipuuro;

    Kiehauta vesi ja lisää sinne riisit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksiLisää suola ja voi. Tarkista maku.Jäähdytä puuro.

    Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.

    Valmista karjalanpiirakat. 

    Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Voitele paiston jälkeen piirakat sulatetulla voilla.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme