Mainos
Mainos

Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.

Ainesosat

    Suolaliemi

    • 2 litraa vettä
    • 2 dl suolaa
    • 1 dl sokeria

    Lisäksi

    • 2 keskikokoista siikaa
    • 2 kpl sitruunaa
    • 2 dl ruskistettua voita
    • 1/2 punttia rakuunaa
    • 1/2 punttia tilliä
    • 6 oksaa timjamia
    • 10 oksaa lehtipersiljaa

    Valmistusohje

    Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.

    Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.

    Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.

     

    Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.

    Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.

    Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.

    Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.

     

    Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.

    Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.

    Palautelomake

    ruusuja
    risuja
    kysymys
    ehdotus

    *

    Kiitos palautteestasi!

    Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

    Palautteen jättäminen ei onnistunut

    Yritä hetken päästä uudelleen.

    MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

    Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot