Mainos
Mainos

Jos ostat kokonaisen broilerin, voit keittää sen ja saat kaupanpäälle mitä ihaninta kanalientä. Pane liemi kylmään ja poista myöhemmin pinnalle noussut rasvakakku. Sitten voitkin tehdä liemestä herkullisen keiton, joka on sekä hyvää että kevyttä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sipuli
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 30 g lanttua
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, selleri, porkkana, palsternakka ja lanttu. Pane juurekset yhdessä broilerin kanssa isoon pataan.

2. Kaada vettä päälle, niin että se peittää broilerin. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin, lisää laakerinlehti, suola ja valkopippurit ja kiehauta uudelleen. Anna hautua 50 minuuttia, lihan sisälämpötila pitää olla 75 astetta. Lisää pataan pikkusipulit kypsennyksen viime minuuteilla.

3. Nosta broileri liemestä ja pidä se lämpimänä. Keitä lientä kokoon, niin että sitä on jäljellä noin 1 litra. Jäähdytä liemi. Riisu broilerilta nahka ennen tarjoilua ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile keitetyt juurekset lisänä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme