Mainos
Mainos

Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

Tämä on uljas kalapäivällinen. Voit paistaa uunissa haukea, kuhaa tai siikaa saman reseptin mukaan. Näiden kalojen kanssa sopii myös piparjuurikastike.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg tuoretta turskaa, tai kuhaa tai haukea
  • suolaa
  • voisulaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2-3 dl maitoa tai kahvikermaa
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita ja purjoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa peratusta kalasta kidukset, suolaa kala kevyesti. Laita se voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Laske paistoajaksi n. 1 tunti per kilo uunin keskitasolla.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, murusta mukaan liemikuutio. Lisää vesi ja maito, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Maista, mausta ja lisää persilja.

3. Tarjoile kala heti kun se tulee uunista kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme