Mainos
Mainos

Tässä on kolme mukavaa naposteltavaa adventin tarjoiluihin.

6-8 hengelle

Biscottikorput

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • 100 g karkeasti rouhittuja manteleita

Lumipallot

  • 500 g mantelimassaa
  • 1 appelsiini, sen mehu + ohuesti raastettu kuori
  • 200 g valkeaa kilosuklaata
  • 100 g mantelilastuja

Viikunapiparit

  • 10 piparkakkua
  • 1 prk tuorejuustoa
  • 3 tuoretta viikunaa
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Biscottikorput: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin. Lisää jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja mantelit. Työstä hyvin. Rullaa massa palloksi ja jaa se kahteen osaan. Laita ne leivinpaperille pellille ja litistä kahdeksi suorakulmioksi, noin 10 cm leveiksi ja 1 ½ cm korkeiksi. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman, leikkaa sitten niistä 1 cm leveitä viipaleita. Laita ne ritilälle ja paista vielä 12 minuuttia.

2. Lumipallot: Pese appelsiini huolellisesti, purista siitä mehu ja suikaloi kuori (vain ohut, oranssi osa). Raasta mantelimassa karkeasti, lisää appelsiinimehu ja appelsiininkuori. Rullaa massasta pieniä palloja. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kieritä pallot suklaassa ja sitten mantelilastuissa. Anna jähmettyä jääkaapissa.

3. Piparkakut viikunoiden kera: Levitä piparkakuille tuorejuustoa. Lohko viikunat pieniksi paloiksi. Asettele viikunanlohkoja piparkakuille ja tiputtele päälle hieman hunajaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme