Mainos
Mainos

Kolme suolaista pikkupurtavaa

Glögikesteillä voi olla mukavaa tarjoilla jotakin suolaista kaiken makean tasapainoksi. Kinkkunäkkileivät, rapeat selleritikut pehmeällä juustotäytteellä ja savulohi-kaprisvoileivät sopivat tähän mainiosti.

Neljälle

Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera

  • 1 varsiselleri
  • 125 g sinihomejuustoa
  • 3 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Savulohileivät

  • 5 viipaletta maalahden limppua
  • pöytämargariinia
  • 5 viipaletta kylmäsavulohta
  • 5 rkl kapriksia
  • jauhettua mustapippuria

Kinkkunäkkileivät

  • 10 pientä palaa näkkileipää
  • pöytämargariinia
  • 10 pientä viipaletta keittokinkkua
  • 2 kokonaista säilykepunajuurta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • vihanneskrassia

Valmistusohje

1. Kinkkunäkkileivät: Lohko punajuuret pieniksi ja ohuiksi lohkoiksi. Sekoita jogurtti, punajuuret, piparjuuri, suola ja pippuri. Voitele näkkileipäpalat margariinilla, asettele päälle kinkkuviipaleet. Laita 2 tl punajuuriseosta joka voileivälle. Koristele vihanneskrassilla.

2. Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera: Raasta sinihomejuusto karkeasti. Sekoita juusto ja ranskankerma. Leikkaa sellerinvarret 10 cm pituisiksi paloiksi. Täytä palat juustoseoksella, ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.

3. Savulohileivät: Leikkaa leipäviipaleista pyöreitä paloja. Voitele margariinilla. Jaa lohiviipaleet pituussuuntaan, asettele leipäviipaleille. Ripottele päälle kapriksia ja pippuria.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme