Mainos
Mainos

Kolmen juuston pannulasagne

Tämä Makujen aamu -ohjelman Nanna Rintalan kolmen juuston pannulasagne on aivan uskomaattoman hyvä ja nopea ruoka kiireisen ruoanlaittajan arkeen!

4-6 annosta

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ripaukset suolaa ja pippuria
  • 1 lihaliemikuutio (tai fondia)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tlk tomaattimurskaa (tai kuorittuja kirsikkatomaatteja)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 8 lasagnelevyä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 palloa mozzarellaa
  • 1dl parmesaanilastuja
  • kourallinen basilikanlehtiä

Valmistusohje

Valitse korkeareunainen paistinpannu. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulisilppu pehmeäksi keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi lastan avulla kypsyvää lihaa murustellen. Mausta jauheliha paprikajauheella, cayennenpippurilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyree, -murska, lihaliemikuutio ja oregano, sekoita hyvin. Taittele lasagnelevyt suurin piirtein kahtia, ja lisää pannulle niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna pastan hautua kypsäksi, noin 15 minuuttia.

Lusikoi pinnalle tuorejuusto, sekoita sitä hiukan kastikkeen joukkoon. Valuta ja viipaloi mozzarella. Asettele viipaleet pannulasagnen pinnalle. Peitä kannella noin 2 minuutin ajaksi, jotta juusto hiukan sulaa. Nosta pannu liedeltä ja anna vetäytyä vielä hetki.

Ripottele päälle reilusti basilikan lehtiä ja parmesaanilastuja ja nosta lasagnepannu pöytään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme