Mainos
Mainos

Konjakkigraavattua häränfileetä

Lihaa suositellaan pakastettavaksi 2 vuorokautta ennen valmistamista. Leikkaa siitä ohuita viipaleita, joka käy helpoiten jos pakastat sitä hetken uudestaan ja liha on hieman kohmeaa.

Kuudelle

  • 800 g häränfileetä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ rkl mustapippureita, murskattuina
  • ¾ dl konjakkia

Yrttikastike

  • 4 dl ranskankermaa
  • 3-4 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha muovipussiin. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja konjakki ja kaada pussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Vaivaa lihaa pussissa kerran päivässä.

3. Valuta liha, viipaloi ohuesti ja ripottele päälle mustapippuria. Sekoita yrttikastike, tarjoile lihan kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme