Mainos
Mainos

Korvasieni-nokkospiirakka

Marcos Goisin Makujen aamu -ohjelman reseptillä kevään herkut, nokkonen ja korvasienet muuntuvat herkulliseksi piirakaksi. Korvasienten käsittely ei ole vaikeaa, mutta se vaatii huolellisuutta!

6 annosta

piirakkapohja

  • 150 g voita
  • 3 dl spelttivehnäjauhoja
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 200 g korvasieniä
  • 200 g nokkosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • nippu lehtipersiljaa

Valmistusohje

Valmista ensin taikina. Sekoita ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan.

Käsittele korvasienet ja nokkoset. Harjaa sienet puhtaiksi sienisudilla. Huuhtele korvasienet ja nokkoset hyvin. Keitä korvasieniä 2 kertaa 5 minuuttia aina kerrallaan runsaassa vedessä siten (1 osa sieniä, vähintään 3 osaa vettä), että keittämisten välillä vaihdat veden, valutat sienet lävikössä ja huuhtelet ne hyvin. Ryöppää nokkoset kerran runsaassa vedessä, noin 1–2 minuuttia. Kuivaa hyvin talouspaperin päällä.

Pilko korvasienet ja hienonna nokkoset. Kuullota sipuli ja korvasienet pannulla öljytilkassa ja lisää nokkoset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita tuorejuusto, kananmuna, kerma sekä hienonnettu lehtipersilja keskenään. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

 

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme