Mainos
Mainos

Ennenvanhaan pylsyä tehtiin teurastusaikaan pienistä ja lihanjäänteistä ja sisäelimistä, jotka olisi joka tapauksessa jauhettu jauhelihaksi. Nykyään pylsyä voi tehdä tähteeksi jääneestä keitetystä lihasta, mutta parhaista, tuoreista aineksista tehtynä se on suoranaista herkkua.

Kahdeksalle

  • 600 g naudan-, vasikan- tai sianlihaa
  • 200 g siankamaraa (suolaamatonta)
  • 200 g ohraryynejä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl etikkaa (7%)
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta meiramia
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni purkki anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • etikkapunajuuria
  • paistettuja munia

Valmistusohje

1. Murskaa ohraryynit ja pane ne likoamaan veteen. Keitä liha ja kamara, mahdollisesti mukanaan hieman vihanneksia ja mausteita. Keitä mureaksi ja kuori vaahto tarkoin. Tämä vie n. 30-40 minuuttia.

2. Viipaloi sipuli ja paista voissa. Siivilöi lihan keitinliemi ja keitä siinä ohraryynit pehmeiksi, noin 40 minuuttia. Jauha liha, kamara ja sipuli. Hienonna anjovisfileet.

3. Kääntele jauhettu liha ja anjovishake ohraryynikeitokseen. Mausta nyt puuronpaksuinen pylsy etikalla, yrteillä, laakerinlehdellä, pippurilla ja anjovisten liemellä. Kuumenna ja tarjoile paistettujen munien ja etikkapunajuurten kanssa. Vinkki: pakasta puolet annoksesta ja tarjoile se aikanaan lämmitettynä paistettujen omenakuutioiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme