Mainos
Mainos

Kotitekoisen ruusunmarjakeiton voi tehdä yhtä hyvin villien kuin viljeltyjenkin ruusujen marjoista eli kiulukoista. Tee niistä ensin sosetta, jonka voi myös pakastaa. Sitten otat esiin tarvitsemasi määrän ja keität keiton. Perinteinen lisäke on löysäksi vatkattu kerma. Mantelilastut tai mantelipikkuleivätkin maistuvat hyviltä keiton kanssa.

Kahdeksalle

Ruusunmarjasose

  • vastapoimittuja ruusunmarjoja
  • vettä
  • sokeria

Ruusunmarjakeitto

  • 4 dl ruusunmarjasosetta
  • 12 dl vettä
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoa + 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Ruusunmarjasose: Poista kanta ja kukkapohja ruusunmarjoista. Huuhtele marjat huolellisesti ja laita ne kattilaan sekä vettä, niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Paseeraa eli hiero siivilän läpi keitetyt marjat ja lisää sen verran keitinvettä, että soseen rakenteesta tulee sopivaa. Sokeroi kevyesti ja pakasta 4 desin pakkauksiin.

2. Ruusunmarjakeitto: Kiehauta ruusunmarjasose yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua voimakkaasti ja kuori vaahto huolellisesti.

3. Sekoita perunajauho veteen tasaiseksi seokseksi ja suurusta keitto sillä. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä ja ohessa löysäksi vatkattua kermaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme