Mainos
Mainos

Kuhafilee à la Soto Mayor

Tämä ruokalaji on nimetty 1900-luvun vaihteessa vaikuttaneen portugalilaisen diplomaatin, Soto Mayorin mukaan. Juhlavan herkkuruoan valmistat helposti ja nopeasti.

4 annosta

  • 600 g kuhafileitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 sipuli ohuina viipaleina
  • ½ dl ruokaöljyä
  • silputtua persiljaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä friteeraukseen
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl silputtua salottisipulia
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileitä kahtia. Sekoita kulhossa sitruunamehu, sipuli, ruokaöljy ha persilja. Kääntele kuhafileitä marinadissa ja anna maustua kylmässä vähintään neljä tuntia.

2. Kastike: Viipaloi herkkusienet. Silppua salottisipuli. Kuullota sienet ja sipuli voissa, älä ruskista. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja maito. Jos kastike on liian sakeaa, lisää nestettä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

3. Kääntele kalapaloja suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna öljy korkealaitaisessa valurautapannussa. Öljyn tulee olla tirisevä kuumaa, mutta se ei saa ruskistua. Friteeraa fileitä öljyssä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme