Mainos
Mainos

Kun kuivaat tomaatteja uunissa, kiertoilmauuni lyhentää kuivatusaikaa. Kuivatut tomaatit sopivat mainiosti patoihin tai marinoitavaksi, kuten tässä, oliivien kera.

Neljälle

  • 2 kg cocktailtomaatteja

tarjoiluun

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 80 asteeseen. Halkaise tomaatit ja leikkaa pois kannat. Laita tomaatit leivinpaperille pellille uunin keskitasolle.

2. Pidä peltiä uunissa, kunnes tomaatit ovat kuivuneet. Kiertoilmauunilla siihen menee n. 4 tuntia, tavallisessa uunissa, jossa pidät luukun raollaan, noin kaksi kertaa kauemmin. Vahdi tomaatteja loppua kohden tarkoin. Tomaateista ei pidä tulla paperinkuivia, vaan niiden tulee tuntua hieman samalta kuin kuivattujen aprikoosien. Sammuta uuni ja anna tomaattien jälkikuivua uuninluukku raollaan yön yli. Säilytä ne kannellisessa lasipurkissa.

3. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja sokeri kastikkeeksi. Asettele tomaatit tarjoiluvadille ja ripottele päälle oliivit. Pirskota päälle kastike ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme