Mainos
Mainos

14.9.2015. Tässä reseptissä pizzapohja syntyy gluteenittomasti kukkakaalista.

Pizzapohja

  • 5 dl kukkakaalia raastettuna
  • 1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
  • 3 dl silputtua mozzarellaa
  • 2 rkl raastettua parmesania
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Täytteet

  • n. 0,5-1 dl tomaattikastiketta
  • 2,5 dl kirsikkatomaatteja, puolitettuina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1/4 tl chilihiutaletta
  • Tuoreita basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Levitä leivinpaperi reunalliselle pellille ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Raasta kukkakaali ja laita raaste isoon, mikronkestävään kulhoon. Kypsennä kukkakaaliraastetta mikrossa 7-8 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Anna raasteen jäähtyä.

3. Sekoita jäähtyneen raasteen joukkoon kananmuna, noin 2 dl mozzarellaa, parmesanjuusto, suola ja pippuri. Kauli tai taputtele taikina levyksi pellille. Voitele pohja oliiviöljyllä ja paista uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsynyt kauniin väriseksi.

4. Laita pizzan päälle täytteet: tomaattikastike, loput mozzarellasta, tomaatit, valkosipuli sekä chilihiutaleet. Paista pizzaa vielä uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä tuoreella basilikalla ja nauti.

Resepti: Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme