Mainos
Mainos

Kun omenat kypsyvät syksyllä, käytämme niitä mielellämme ruoanteossa. Tämä jälkiruoka on kuninkaallisen ihanaa: omenat täytetään mantelilla ja kääritään murotaikinaan. Jääkylmä kermahuntu aateloi annoksen.

Neljälle

  • 4 omenaa
  • 1 muna voiteluun

Murotaikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 dl (vajaa) sokeria
  • 120 g pehmeää voita
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • 50 g mantelia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl pehmeää voita

Tarjoiluun

  • löysäksi vatkattua kermaa
  • tai hieman vaahdotettua vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita nopeasti yhteen jauho, sokeri, voi ja munankeltuainen murotaikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin.

2. Poraa omenoista siemenkodat. Murskaa mantelit hienoksi tai jauha me. Sekoita manteli sokerin, kanelin ja voin kanssa. Jaa täyte omenien porausaukkoon.

3. Jaa murotaikina viiteen osaan. Kauli palat levyiksi ja kääri omenat neljään niistä ja voitele munalla. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä 8 suikaletta lopputaikinasta. Laita ne ristiin jokaisen omenan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa 30 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme