Mainos
Mainos

Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii elokuun kunniaksi ihanan ruokaisan pirtelön. Tämä sopii vaikka koululaisen välipalaksi.

Ainekset

  • 0,5 l kuorittua kurkkua paloina
  • 1 valkosipulinkynsi viipaleina
  • 10 lehteä basilikaa
  • 4 tippaa tabascoa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Tomaatti-pekonileipä

  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • rucolan lehtiä
  • 2-3 kypsää tomaattia viipaleina
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ruokajogurttia
  • Yhdelle
  • 1 dl pakastettuja lakkoja, karhunvatukoita tai vadelmia
  • 1 banaani
  • 1 dl maustamatonta, kevyttä jogurttia
  • ½ dl kevytmaitoa

Valmistusohje

Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Pane keitto kylmään vetäytymään.

Valuta leipä viipaleiden päälle oliiviöljyä.

Paahda grillissä pekoni ja leipäviipaleet. Pane rucolanlehdet ja tomaattiviipaleet leivän päälle. Aseta leivälle lopuksi pekoni viipale. Nauti kylmän keiton kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme