Mainos
Mainos

Jos valmistat lasagnea lampaanjauhelihasta, se maustetaan hieman eri lailla kuin jos käyttäisit naudanjauhelihaa. Kokeile tätä herkullista reseptiä!

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria

Bolognesekastike

  • 300 g lampaanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl rosmariinia
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • grillattuja, marinoituja vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, suuressa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot, vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä maitoa vähän kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana hienosti. Kuori ja raasta juuriselleri. Paista vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista se kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska, purista mukaan valkosipuli. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lado vuorotellen jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Päällimmäiseksi kerros béchamelia, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme