Mainos
Mainos

Hieman työläs ruokalaji, mutta hyvin palkitseva, kun ihana paisti leikataan viipaleiksi. Hasselbackanperunat, karamellisoidut porkkanat ja vihreät pavut saattelevat ruokaa hienosti.

Kahdeksalle

  • 2 kg lampaanpaisti luineen
  • suolaa ja mustapippuria
  • 100 g gorgonzola-juustoa
  • ½ dl kahvikermaa
  • 1 dl portviiniä
  • paistinsitomislankaa
  • paistopussi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lampaanpaistista muut luut, paitsi reisiluu. Mausta paisti sisä- ja ulkopuolelta. Sekoita juusto kerman kanssa ja levitä siitä 2/3 paistin sisälle. Kokoa liha muotoonsa ja sido napakasti paistinlangalla.

2. Pane paisti paistopussiin ja paina lihaan lämpömittari. Paista lihaa, kunnes mittari näyttää 62-65 astetta, noin 1 1/4 tuntia. Ota paisti uunista, anna hiukan jäähtyä ja poista langat. Pane liha uunivadille.

3. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Kaada portviini paistin päälle ja levitä loput juustosta sen pinnalle. Laita takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut. Siivilöi paistoliemi ja tarjoile kastikkeena.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme