Mainos
Mainos

Siitä riippumatta, haluatko lampaanpaistisi rosana vai läpipaistettuna, anna sen levätä uunista otettua vähintään 20 minuuttia ennen kuin alat viipaloida sitä. Silloin liha säilyttää mehevyytensä parhaiten.

Kahdeksalle

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 valkosipulinkynttä

Yrttivoi

  • 150 g kylmää voita
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 3 rkl pinaattisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunoita
  • keitettyä parsaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Hiero lampaanpaisti kauttaaltaan valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Aseta se ritilälle uunipannun päälle ja paina lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun.

2. Anna paistin olla uunissa noin 2 tuntia, kunnes lämpömittari osoittaa 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Nosta liha uunista ja kiedo se alumiinifolioon ainakin 20 minuutiksi.

3. Sekoita voi ja pilkotut persilja ja pinaatti mikserissä vihreäksi yrttivoiksi, mausta sulalla ja pippurilla myllystä. Viipaloi lampaanpaisti ohuella, terävällä veitsellä ja lusikoi yrttivoita päälle. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden ja parsan kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme