Mainos
Mainos

Lampaanpaistia ranskalaisen perunakakun kera

Provencen makua.

Kahdeksalle

  • 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä

Perunakakku

  • 1 ½ kg perunoita, kuorittuja ja ohueksi viipaloituja
  • suolaa ja pippuria
  • noin 125 g raastettua vuohenjuustoa
  • 3-4 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero paistiin valkosipulia ja mausteita. Laita se uunipannuun, pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Laita paistin uunin keskitasolle ja alenna lämpö 10 minuutin jälkeen 200 tai 175 asteeseen. Paista lihaa valelematta kunnes sisälämpötila on 62 astetta.

3. Lado vuorotellen perunoita ja juustoa voideltuun uunivuokaan, suolaa kerrosten välissä. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme