Mainos
Mainos

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssa

Reilu lampaanpaisti on huippuvalinta kutsujen ruoaksi. Papulisäkkeeksi sopivat purkkipapujen sijaan myös kuivatut valkoiset pavut, 1 desistä kuivattuja tulee 3 desiä keitettyjä. Pavut täytyy panna 10 tunniksi likoon, jonka jälkeen niitä keitetään 45 minuuttia.

Kymmenelle

  • 3 kg lampaanpaistia luiden kera
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3/4 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kuivattua rosmariinia (2 rkl tuoretta)
  • 2 valkosipulinkynttä

Valkoiset pavut

  • 1 purkki keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa paisti tarkoin ja laita se paistoritilälle uunipannun päälle. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään viinietikka, soija, mustapippurirouhe ja rosmariini. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Voitele liha seoksella ja laita se uuniin. Kaada vähän vettä uunipannulle.

2. Paista 30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on 65 (rosa) tai 72 astetta (läpikypsä). Jatka paistin voitelua mausteseoksella vähän väliä, kunnes seos on loppu ja lisää vettä uunipannuun, jos on tarvis. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Ota talteen uunipannulta ja foliosta kertynyt paistoliemi. Mittaa liemi ja lisää vettä, niin että nestettä on kaikkiaan 5 dl. Kiehauta ennen tarjoilua.

3. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynsi. Riivi lehdet timjaminoksasta. Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä kasarissa, lisää tomaattihake ja laakerinlehti, purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla jonkin aikaa miedolla lämmöllä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon valutetut keitetyt pavut, sekoittele varoen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme