Mainos
Mainos

Nämä suolaiset letut maistuvat taatusti koko perheelle!

8 isoa lettua, pienempiä n. 30 kpl

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa tai maitojuomaa
  • 2½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

Täyte (8 letulle)

  • 400 g savulohta perattuna
  • 1 punasipuli
  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g lohenmakuista tuorejuustoa
  • ½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • ½ tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Valmista täyte. Pilko kala ja sipuli. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen täytteenä.

VINKKI: Tee aikuisille lettuja rapujuhliin. Voit korvata savulohen katkaravuilla, lisää tällöin täytteeseen myös suolaa. Kala-allergisille täytteeseen voi laittaa savukinkkua.

Voit halutessasi valmistaa lettutaikinan helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme