Mainos
Mainos

Tämä Lihapasta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

Ainekset

  • 800 g ohutta tuoretta nauhapastaa

Ragú lihakastike

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 oksaa varsiselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 tomaattia, mieluusti härän sydän tai muu paksu maltoinen lajike
  • 4 dl punaviiniä
  • 50 g lardoa (läskiä) tai pekonia
  • ½ peperoncino (pieni, kuivattu punainen chilipippuri palko)
  • 4 dl vettä
  • Suola, valkopippuri, laakerinlehti, timjamia
  • 120 g parmesan-juustoa raastettuna

Valmistusohje

Työvaiheet

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioitu läski pannulla, lisää peperoncino murskattuna. Lisää jauheliha ja ruskista.

2. Lisää hienonnettu porkkana, varsiselleri ja laakerinlehti.

3. Laita hetken kuluttua kuutioitu tomaatti

4. Lisää punaviini ja vesi ja keitä hiljaisella tulella noin kaksi tuntia. Tarkista maku ja mausta.

5. Keitä pasta runsaassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin ja sekoita kastikkeen kanssa. Jos käytät ohutta nauhapastaa kuivana, noudata keittämisessä pakkauksen ohjetta.

Tarjoile heti parmesan-juuston kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme