Mainos
Mainos

Tästä padasta riittää 10:lle ruokailijalle. Pata valmistellaan päivää ennen syömistä, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Itse ateriointipäivänä sinun tarvitsee tehdä vain todella vähän keittiössä – siksi tämä on täydellistä tarjoiluruokaa!

Kymmenelle

PÄIVÄ 1

  • 1 kg naudan etuselkää
  • 2 rkl neutraalia öljyä paistamiseen
  • 3 keltasipulia
  • 5 dl lihalientä (kuutiosta)
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 prk tomaattimurskaa (à 400 g)
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa

PÄIVÄ 2

  • 500 g herkkusieniä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • hienonnettua persiljaa
  • 10 annosta riisiä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Paloittele liha 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista ne erissä öljyssä paistinpannussa, laita lihat suureen pataan. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi öljyssä ja lisää pataan. Kuori ja viipaloi valkosipuli, lisää pataan. Kaada mukaan liemi, viini ja tomaattimurska, lisää tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia.

2. Kuori ja paloittele porkkanat. Anna porkkanoiden kiehua padan mukana viimeinen puoli tuntia. Jäähdytä pata ja säilytä kylmässä seuraavaan päivään.

3. Päivä 2: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita samalla pata lämpenemään miedolla lämmöllä. Viipaloi ja ruskista herkkusienet. Puhdista ja viipaloi paprika. Juuri ennen tarjoilua, lisää sienet ja paprika pataan. Padan tulee kiehua kunnolla hetki ennen tarjoilua. Kaada pata tarjoilukulhoon ja leikkaa päälle persiljaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme